RABARBERTRIFLI

(Ingredienserne står til højre på siden)


Rens rabarberne og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Flæk en vaniljestang, gem kornene til senere og kom stænglerne samt rabarber og vand i en gryde. Kog ved svag varme, til rabarberne er møre, men ikke kogt ud. Tilsæt nu sukker, til du kan lide syrligheden. Der skal mere sukker i, end man lige regner med, og den kommer til at smage mere syrligt, når den køler af, så husk at komme nok sukker i. Lad kompoten blive kold i køleskab.


Pisk æggeblommer, sukker, vaniljekorn og salt luftige i en skål. Tilsæt mascarpone og pisk, til massen er ensartet. Pisk nu æggehviderne stive i en anden skål, og vend dem forsigtigt i cremen.


Nu skal triflierne lægges sammen. Du bestemmer helt selv, hvordan du vil have dine triflier, men jeg kan godt lide, når jeg kan få en skefuld af det hele. Jeg kommer derfor først rabarber, så vaniljecreme, så ladyfingers, og sådan kan man fortsætte i en uendelighed - eller til ingredienserne slipper op ;-)

Jeg brækker mine ladyfingers i små stykker, men knuser dem ikke helt, og så slutter jeg altid af med et lag creme og en smule kompot på toppen af glasset.

Hvor meget du vil have i de forskellige lag, er op til dig selv, men jeg kan godt lide, at der er nogenlunde lige tykke lag.


Sæt dine triflier på køl i nogle timer før servering. Pynt gerne med lidt knuste ladyfingers og hakket hvid chokolade på toppen af hvert glas, lige før de skal serveres.

INGREDIENSER:
4 store glas eller 6 mindre


KOMPOT
300 g rabarber
1 vaniljestang
1,5 spsk vand
ca. 1 dl rørsukker

CREME

2 æggeblommer

3 spsk sukker

korn af 1 vaniljestang

1 knivspids salt

125 g mascarpone

1,5 æggehvide


Ladyfingers

Hvid chokolade